•Infoavond Raad Lokale Economie•Invoering enkele rijrichting•Taallesgevers gezocht•Musical Windekind•Amateurkunstenaars WAK

Infoavond Raad Lokale Economie
Het Gemeentelijk Ruimtelijk Structuurplan (GRS) wordt gedeeltelijk herzien op vlak van wonen en bedrijvigheid. De gemeente heeft hiervoor een goed beeld nodig van de economische structuur van Vorselaar. Daarom organiseren we een infoavond op maandag 13 februari.
 
Danny Vaes, Ruimtelijk planner van IOK bespreekt op de infoavond de mogelijkheden voor Vorselaar en vraagt feedback van alle Vorselaarse ondernemers.
 
Uw inbreng is zeker van belang! Wij nodigen u dan ook graag uit op de infoavond. U bent welkom op maandag 13 februari om 20u in de Raadzaal van het gemeentehuis. Inschrijven kan tot donderdag 9 februari.
 
 
Invoering enkele rijrichting
De werken op het Moleneinde krijgen absolute prioriteit zodat een van de komende dagen die as helemaal open kan voor alle verkeer.
 
Nu er terug open grachten zijn naast de weg (voor de opvang van hemelwater), is kruisen van auto’s vrijwel onmogelijk. Er is geen vlotte doorgang voor veiligheidsdiensten en fietsers dreigen de tol te betalen indien auto’s elkaar passeren of kruisen.
 
Op het moment dat alle werken (ook in Klissenhoek, Putakkerstraat en Molenhei) beëindigd zijn, zal er daarom een enkele rijrichting worden ingevoerd in die drie straten.
 
Klik hiervoor meer info over de wegenwerken.
 
We kunnen technisch de enkele rijrichting nog niet definitief invoeren zolang er nog een werf is, maar we vragen al wel van alle plaatselijke bewoners (en zeker ook van de toevallige bezoekers) om zich alvast aan de enkele rijrichting (vanuit Molenbaan richting noorden) te houden. Dat zal heel wat onnodige discussies vermijden.
Bedankt voor uw begrip en medewerking.
 
 
Taallesgevers gezocht
We kregen erg veel positieve reacties op onze vorige oproep rond de taallessen in het dienstencentrum. Voor zowel Spaans, Frans, Engels als Duits reageerden meer dan 10 mensen!
 
We willen graag starten met twee taallessen overdag. Hiervoor zoeken we vrijwillige lesgevers die een van de talen kunnen aanleren. Bent u student, werkzoekend, op pensioen, of  heeft u gewoon wat tijd over? Beheerst u een tweede taal en kunt u die overbrengen aan anderen? Neem dan gerust contact op voor meer info. We voorzien een onkosten- en een kilometervergoeding.
 
De nadruk van de lesinhoud ligt liefst op het praktisch gebruik van de taal. Een gezellige, open sfeer waar niemand zich geremd moet voelen is minstens even belangrijk.
 
 
Musical Windekind
De kinderen van Windekind maakten speciaal voor het themajaar een musical rond duurzaam afval- en energiegebruik.
 
De musical ’t Groene Woud in Gevaar wordt opgevoerd in de sporthal van het secundair onderwijs. U bent van harte welkom op zaterdag 24 maart. Er zijn twee voorstellingen voorzien: om 14u en om 18u. Zo heeft u geen excuus om de opvoering te moeten missen.
 
Tickets kan u kopen in Windekind op woensdag 1 februari tussen 12u30 en 13u30.
 
 
Amateurkunstenaars WAK
Ook dit jaar neemt Vorselaar weer deel aan de Week van de Amateurkunsten. Tijdens het weekend van 28 en 29 april organiseren de Cultuurraad, het gemeentebestuur en lokale kunstkring Vorsarte een sfeervolle tentoonstelling in zaal den Engel.
 
Amateurkunstenaars die het publiek graag willen laten meegenieten van hun artistiek talent, kunnen een plaatsje krijgen op de tentoonstelling. Inschrijven kan tot en met 4 maart op de cultuurdienst.